Aiforia lyhyesti

Aiforia lyhyesti

Aiforia on lääketieteen ohjelmistoyritys, jonka tavoitteena on mullistaa patologian kuvien analysointi tekoälyn avulla. Aiforia tarjoaa patologeille ja tutkijoille kliinisissä, prekliinisissä ja akateemisissa laboratorioissa tehokkaan syväoppivan tekoälyohjelmiston. Patologian kuvien analysoinnin tehokkuutta ja tarkkuutta parantamalla yhä useammalla potilaalla on mahdollisuus parempaan hoitoon. Aiforian alustalla on kehitetty tutkimuskäyttöön jo tuhansia tekoälymalleja. Kliinisessä diagnostiikassa Aiforian tekoälyratkaisuja käytetään kansainvälisesti.

Aiforia perustettiin vuonna 2013 ja se listautui joulukuussa 2021 Helsingin pörssin First North -listalle. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Helsingissä, ja sillä on toimistot Cambridgessa, Massachusettsissa ja Rochesterissa, Minnesotassa, sekä paikallisia edustajia eri puolilla Eurooppaa ja Pohjois-Amerikkaa. Aiforian kansainväliseen tiimiin kuuluu kokeneita tekoäly- ja ohjelmistokehittäjiä, patologeja, lääketieteen asiantuntijoita, sekä liiketoiminnan osaajia.

Missio

Aiforia haluaa olla patologian tekoälyavusteisen kuva-analytiikan maailmanlaajuinen markkinajohtaja.

Visio

Aiforian tavoitteena on mullistaa patologian kuvien analysointi tekoälyn avulla, jotta jokaisella potilaalla olisi mahdollisuus parempaan hoitoon.

Aiforian pilvipalvelupohjaista alustaa käytetään maailmanlaajuisesti

5 000+ käyttäjää

Patologit, tutkijat ja lääketieteen ammattilaiset käyttävät Aiforian kuva-analyysiohjelmistoja ympäri maailman.

50+ maata

Aiforian pilvipohjaista ohjelmistoa käytetään yli 50 maassa.

1 miljoonaa+ kuvaa

Aiforian ohjelmistojen avulla on analysoitu yli miljoonaa kuvaa ja kehitetty tuhansia tekoälymalleja.

Liiketoimintamalli

Aiforia tarjoaa skaalautuvaa liiketoimintamallia, joka perustuu SaaSiin (software as a service). Maksut ovat sekä vuosi- että käyttöperusteisia. Vuosimaksu kattaa alustan käytön, ja se määräytyy pilvitallennustilan määrän ja käyttäjämäärän mukaan, kun taas käyttöperusteiset maksut määräytyvät asiakkaan projektin tai analyysin monimutkaisuuden mukaan ja peritään ennakkoon.

Kun alusta, tekoälymallit ja vastaavat katselimet on kehitetty, niitä voidaan myydä laajalti ilman ylimääräisiä kehityskustannuksia. Ulkoistetut pilvipalvelut mahdollistavat alhaiset investointikustannukset ja erittäin suuren kapasiteetin asiakkaiden kysyntään vastaamiseksi.

Aiforialla on sitoutuneita asiakkaita - kun ohjelmisto on integroitu laboratoriokäyttöön, motivaatio sen ylläpitämiseen on suuri.

Aiforialla on useita myyntikanavia: sekä prekliinisille että kliinisille asiakkaille käytetään suora- ja kumppanimyyntistrategioita. OEM-kumppanit (alkuperäiset laitevalmistajat, esim. valmistajat, jotka tarjoavat kuvantamislaitteita, jotka käyttävät Aiforian kuva-analyysiteknologiaa osana ratkaisuaan) neuvottelevat suoraan potentiaalisen asiakkaan kanssa ja tarjoavat Aiforiaa kolmannen osapuolen ohjelmistotoimittajana, kun palvelu toimitetaan.

Aiforia sijoituskohteena

Lue Aiforiasta sijoituskohteena

Avainluvut

Tutustu taloudelliseen kehitykseemme